INTERVIEW :: TURISAS
Een keer heel lang geleden, speelde Turisas in de 013. Ze waren voorprogramma voor Annihilato die op hun beurt voorprogramma waren voor Iced Earth. Natuurlijk was ik met mijn domme hoofd en een communicatiefout te laat voor het Annihilator interview, dus die werd verzet naar later op de avond en daarna gecancelled. De gasten van Iced Earth hadden geen zin in een interview. Gelukkig lukte het om via via toch nog een interview met Turisas te krijgen. Warlord Nygard, de vocalist van de band mocht de vragen beantwoorden. Maar ik was de vragenlijst vergeten dus moest alles uit het blote hoofdje.Om te beginnen wil ik je even bedanken dat je alsnog een interview af wil laten nemen!
Ach geen probleem, het was vast een comunicatiefout.

Voor we beginnen met het interview heb ik hier eerst een cadeautje voor jullie. Dit zijn pepernoten, kleine koekjes die hier door negers in fel gekleurde pakjes naar kindjes gegooid worden onder leiding van St. Nicolaas. *verder de hele sinterklaas mythe uitgelegt*
Ow ja, dank je wel. Ik er daalijk een paar naar de rest van de band smijten, kijken of ze het ook leuk vinden!

Dus wat vind je tot zo ver van Nederland?
Nou we zijn hier al eerder geweest, het leuke aan Nederlandse mensen is dat ze zo energiek zijn bij onze concerten en al met al is het hier gewoon top!

En hoe gaat de samenwerking met de andere bands?
De samenwerking is zeer goed, het is altijd gezellig backstage. Er worden goede feesten gegeven en het is gewoon gezellig! Wat ook wel leuk is is dat we dankzij Iced Earth ook een wat ouder publiek hebben, en dat maakt het spelen ook wel net iets leuker.

Hoe komt het dat jullie liedjes gebaseerd zijn op de oudheid, hoe is dit tot stand gekomen?
Nou toen ik op school zat had ik altijd al een facinatie voor geschiedenis. Vooral denk ik door het lezen van het boek Kalevala *finse folkbundel om het maar even te noemen*. Dit was een schoolopdracht toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat.

De costuums die jullie dragen op het podium, stelt dit iets bepaalds voor?
Nee, eigenlijk niet, het is gewoon een visueel effect. We proberen niet een bepaalde stroming van vroeger te imiteren ofzo. Het is gewoon voor de lol!

Hoe zijn jullie in de metalscene gerold?
Bij mijzelf komt het vooral door hardrock classics, mijn vader luisterde dat veel dus ik uiteraard ook. De metal uit de jaren 80 heb ik mooi overgeslagen, ik ben vooral van de jaren 70 muziek.

Hoe komen jullie aan je inspiratie voor het schrijven van de liedjes?
Ik denk vooral Amorphis in hun begin stadium. Ik zelf ben niet echt een metalhead, ik ben meer van de jazz.

Dan willen ik het nu even over jullie nieuwe single hebben, 'Rasputin'. Hoe is dit tot stand gekomen?
Dat is een best grappig verhaal. Een tijdje terug waren we op een soort van ‘loveboat’. Dit was zeker een dolle boel met veel seks! We moesten de boot pakken omdat we niet met het vliegtuig konden. Maar er was op die boot dus een jaren 70 coverbandje aan het spelen en die speelde 'Rasputin'. Toen had ik zoiets bij mezelf van, dit zou best gaaf zijn om te coveren!

Maar dat is niet jullie eerste cover toch? 'Those Where the Days' is ook een cover niet?
(toen liet hij zijn hoofd omlaag vallen en zuchte hij diep) Nee klopt, dat is niet van ons. Het is echt een kut nummer en ik ben er helemaal niet blij mee. Die plaat is gewoon poep!

Nu hebben we jullie net zien spelen, hoe kort het ook was. Gaan jullie binnekort nog touren of komen jullie nog snel terug naar Nederland?
We zijn er overeens dat we in 2008 heel veel willen gaan touren en ook buiten Europa. Ook willen we op festivals gaan spelen in de Benelux!

Vind je het niet jammer dat jullie maar zo kort konden spelen?
Ja zeker, ik hoop dat we over een tijdje zelf de hoofdact zijn en lekker lang door kunnen gaan!

En als jullie niet aan het touren zijn, wat doen jullie dan?
Eigenlijk zijn we vooral bezig met de band en met de administratie.

En werk? Is dit wat je altijd hebt willen doen?
Nou eigenlijk niet, toen ik 5 was wou ik boer worden! Ik heb eventjes op de universiteit gezeten, ik studeerde politiek. Wat ik hiermee wou bereiken wist ik zelf ook niet!

Hoe is Turisas Turisas geworden?
Om te beginnen woonde we allemaal in hetzelfde dorp, zelfs buren! Toen begon mijn zus te daten met een van de nu Turisas leden, en zo zijn we bij elkar gekomen!

Oke, Super Mario of Donkey Kong?
Zonder twijfel, Super Mario

Batman of Spiderman?
Batman.

Waarom Batman?
Batman is duister, een stuk cooler, duisterder, hij heeft een duister element. En kom op, Spiderman heeft gewoon een fout pak aan!
Links;
Turisas
Century Media

PimbolinovichonWednesday 05 March 2008 - 18:47:40
Read/Post Comment: 0

Alles op deze website draagt © ME Metalhour 2007 - 2012.
Zonder toestemming mag er niks van deze pagina voor potentiële commercie gebruikt worden.
ME Metalhour is niet aansprakelijk te stellen voor acties van bezoekers. ('Notice & Takedown' policy)

Deze site is gesloten. Pim Hofman