Mehida interview
Onlangs had ik een interview met Mikko Harkin van Mehida. Zoals je in de review van hun debuut album "Blood & Water" hebt kunnen lezen, ben ik helemaal weg van hun muziek. Daarom ook vond ik het erg leuk dat ik antwoorden op mijn vragen heb gehad en ik hoop dat de lezers van ME Metalhour hierdoor wat meer over deze nieuwe band te weten komen. Zodat we massaal kunnen zorgen dat ze gaan touren!

Voor de mensen die Mehida niet kennen, hoe zou je Mehida omschrijven?
Het is een energieke melodische metal band met een wat progressieve smaak. Het is ook een band voor mensen die houden van muziek maken. (want ook voor de makers zitten er veel gave dingen in de liedjes), maar het is ook goed voor gewone luisteraars die houden van melodie en traditionele stukken.


Ik las op je site dat jullie met z'n alle de teksten schrijven voor Mehida? Hoe is het om teksten te schijven met 5 mensen?
Ja, ik maak de basis structuur, melodieën en harmonieën, En we maken de muziek met z'n allen kloppend. Elk lid van de band kan dus zijn eigen inspiratie in de muziek brengen tijdens het laatste arrangement. We kunnen met z'n allen door 1 deur, dus ik denk dat het zo wel goed gaat.


Verschillen jullie inspiraties niet in zoverre van elkaar dat jullie elkaar blokkeren?
Ik had het gevoel dat iedereen elkaars ideeën respecteerde, zodat er ruimte was om jezelf uit te drukken zonder te strakke banden.


Waarom hebben jullie gekozen voor de naam "Blood & Water"?
Het idee kwam op een ochtend in mij op, en ik had sterk het gevoel dat het een goede naam voor het album zou zijn. Zowel bloed en water zijn de elementen van het leven. Zonder bloed zou er geen enkel leven zijn. En door de eeuwen heen heeft bloed gestaan voor het offeren. Mensen hebben dieren en zelfs mensen geofferd voor hogere doelen. Vele hebben geprobeerd zichzelf uit te kopen of geprobeerd verschillende goden te plezieren zodat hun zonde zouden worden vergeven. Op het album staat bloed voor het ultieme offer van Christus. De film "Passion Of The Christ" was dan ook de inspiratie bron, deze film is een goed voorbeeld van de prijs de betaald moest worden.

Het water is een essentieel element voor het leven (je kan niet lang overleven zonder water), en op die manier reflecteert het water dat er nog steeds leven is in deze woestenij. (ik noem deze wereld soms een woestenij, vanwege alle problemen).


Hoe denk je over de download industrie?
Het is een moeilijk onderwerp. Als je bedoelt illegaal downloaden, het is veelte veel uit de hand gelopen een lange tijd terug. Je kan er niet zo veel mee. Ook al is er ook een promotie kant aan, toch denk ik dat het vooral een groot probleem is.


Zijn er dingen die je hierdoor juist wel of niet hebt gedaan?
Niet echt, ik stuur alleen geen promo's uit in een heel vroeg stadium.


Jullie intro is wat vreemd, vooral als je het voor de eerste keer hoort. Waarom hebben jullie voor deze intro gekozen?
De intro is gebaseerd op het zelfde "dixieland" ritme als het leidende ritme van het eerste nummer. We kwamen op het idee, toen ik tijdens de lunch op het tafelblad aan het "tappen" was. De drummer vervormde toen het ritme patroon en daar was onze intro. Ik denk dat het ook wel een grappige manier is om het album mee te beginnen. Het oude Amerikaanse jaren 50 gevoel speelde ook mee. Thomas maakte ook een paar mooie trompet imitaties in het begin.
Uiteindelijk hebben wij er in ieder geval veel lol aan gehad.


De meeste van jullie hebben al verschillende grote dingen bereikt met andere bands, denk je dat Mehida nog nieuwe dingen gaat bereiken?
Ik hoop van wel. Allereerst zou het geweldig zijn om de kans te hebben deze nummers live te kunnen spelen. Een van de hoofddoelen is dan ook dat we regelmatig gaan touren en meer platen op gaan nemen.


Wat is het uiteindelijke doel met Mehida?
Om voor onze fans goede muziek te maken en we hopen de kans te hebben om veel mensen te ontmoeten.

Wat doe je buiten Mehida om qua hobby's en evt. werk?
Soms is het erg moeilijk om werk en de tijd die over is te scheiden. Omdat de muziek een groot deel van mijn dagen vult. Maar wanneer ik niet speel of platen opneem enz. vind ik het leuk om een boek te lezen, om te gaan joggen en om gewoon lekker door de stad te wandelen.


Wat zijn je plannen na de release van "Blood & Water"? Staat er een tour in de planning?
Eerst wachten we de reacties af. Hopelijk kunnen we daarna gaan touren, maar het is misschien een beetje te vroeg om dat nu al te zeggen. We zijn al wel bezig met het opnemen van een nieuw album, dus daar houden we ons de eerst komende tijd mee bezig.


Door; Draaakje
Links;
Mehida
Napalm Records
Mehida - Blood & Water review @ ME-Metalhour.nl

PimbolinovichonTuesday 28 August 2007 - 13:51:42
Read/Post Comment: 1

Alles op deze website draagt © ME Metalhour 2007 - 2012.
Zonder toestemming mag er niks van deze pagina voor potentiële commercie gebruikt worden.
ME Metalhour is niet aansprakelijk te stellen voor acties van bezoekers. ('Notice & Takedown' policy)

Deze site is gesloten. Pim Hofman