Mehida - Blood & Water
Mehida een nieuwe band bestaande uit 5 mannen uit Zweden/Finland. De gitarist is niemand minder dan Jani Stefanovic, bekend van bands als Renascent, Essence of Sorrow, Divine Fire en Miserati. Ik wist niet wat me te wachten stond toen ik deze cd uit het hoge noorden begon te luisteren maar ik had goede verwachtingen.

Dat de muziek van debuut album 'Blood & Water' verpletterend is staat voor mij vast. Wat ik er mooi aan vind zijn de power metal rifjes die mooi aansluiten bij de stem van Thomas Vikström, een rustige diepe stem. Dat deze mannen ervaring hebben is wel te merken, dit maakt dat hun debuut album nu al heel professioneel klinkt. Dit is ook zeker te merken aan de diverse nummers die er op staan, de cd begint met 3 rustige nummer, maar naast clean vocals komen er op het vierde nummer ook grunts voorbij. Ook komt in het vierde nummer genaamd 'Multitude', een opmerkelijke titel omdat het naar mijn idee niet bij de “massa” past, zwaarder gitaar geluid bij waarbij ik liever niet stil wil blijven zitten. De nummers hebben een gemiddelde track lengte van 4 minuten. Op de cd staat een goede 11 nummers. de intro van sommige nummers vind ik zelf wel wat apart, moeilijk om er in te komen. Bij het eerste nummer bijvoorbeeld, Unchanging, lijkt het net of je in een soort café zit maar dan wel een raar café, in eerste instantie dacht ik even dat mijn geluid het niet goed deed. Gelukkig zijn de nummers zelf het tegenovergestelde.

Eindbeoordeling;
Al met al een hele mooie cd met veel verschillende nummers, ik zal hem zeker vaker draaien. Als je benieuwt bent, er staat alvast een voorproefje op hun site, zeker het luisteren waard! De cover maakte me nieuwsgierig, maar eigenlijk ben ik nog steeds nieuwsgierig. Ik ben heel erg benieuwt naar wat we nog meer van deze mannen gaan horen, ik ben in ieder geval van plan om dat bij te houden!Tracklisting;
1. Unchanging
2. Wings Of Dove
3. Burning Earth
4. Multitude
5. Stronghold
6. Guilty
7. A Letter From Home
8. Dry Bones
9. Lost Ones
10. Grace
11. Outro-End Of The World


Door; Draaakje

Links;
Mehida

PimbolinovichonTuesday 21 August 2007 - 23:37:00
Read/Post Comment: 1

Alles op deze website draagt © ME Metalhour 2007 - 2012.
Zonder toestemming mag er niks van deze pagina voor potentiële commercie gebruikt worden.
ME Metalhour is niet aansprakelijk te stellen voor acties van bezoekers. ('Notice & Takedown' policy)

Deze site is gesloten. Pim Hofman